In de loop van de jaren ontstonden er altijd nieuwe facetten bij het aanbod van “Paard en Therapie”. De impulsen ervoor kwamen door het actuele werk met de cliënten en de paarden zelf, uit de vakliteratuur, door congressen en workshops op nationaal en internationaal vlak als ook door aansluitende therapievormen.

Twee soorten workshops horen sinds meer dan twee jaar bij het vast aanbod:

► workshops voor ouders en pedagogen: Vooral jonge ouders zijn vaak op zoek naar ondersteuning in de opvoeding van hun speciale kinderen. Deze workshops bieden geen algemene methodieken aan, maar stimuleren de individuele groei van de ouders om zelfstandig creatieve oplossingen voor hun specifieke opvoedingssituatie te kunnen vinden. Ook voor pedagogen en leerkrachten met deze doelgroep is dit een interessante workshop. Je kan voor meer uitleg en een inschrijvingsformulier een pdf aanvragen.

► workshops voor therapeuten en pedagogen, die met behulp van paarden werken, en voor instructeurs aangepast paardrijden: Het gaat er niet alleen om nieuwe kennis te vergaren maar ook om deze te ervaren. Ter plaatse kan je al onderzoeken hoe je deze ervaringen in de persoonlijke achtergrond kan integreren. Je kan voor meer uitleg en actuele data een pdf aanvragen.