Heike Markmann

team-heike
…heeft de praktijk meer dan 20 jaar geleden gesticht. Van oorsprong heeft ze een opleiding als redactrice bij een dagelijkse krant gevolgd en Germanistiek en politieke wetenschappen gestudeerd. In verband met haar eigen kinderen kwam ze 25 jaar geleden in aanraking met EAT.

Ze begon aan een heilpedagogische opleiding. Tegelijk startte zij met behulp van de andere therapeuten van het revalidatie centrum dat ze met haar kinderen bezocht op een laag pitje met EAT. Het werd een overweldigend succes.

Heike verhuisde in 1993 naar Eede in Nederland. In 2002 werd Heike gevraagd om partner van het Europees Pegasus projec te worden. Ze kon er onder meer haar ervaringen in verwerken en mee helpen een aanvullende EAT opleiding voor werkers uit de Gezondheids- en Welzijnszorg op te bouwen. Nu het project afgelopen is wordt deze opleiding regelmatig aan de Arteveldehogeschool in Gent aangeboden.

Vrijwilligers

Anneke Neufeglise-Rechsteiner uit Groede helpt sinds 2009 bij het trainen van de paarden en – wanneer het nodig is – ook bij de sessies: “Ik zie wat deze therapie kan doen. Hoe de cliënten genieten, ontspannen en dingen leren, die hen ook in het dagelijkse leven verder helpen. Dan ben ik trots dat ik daaraan mag bijdragen!”
Dimmy Ivens uit Schoondijke is elke vrijdag voor de maandag en vrijdag voor de praktijk bezig. Hij heeft een opleiding voor tuinbouw arbeider gevolgd.  Dimmy helpt bij het onderhoud van de weiden, in de stallen en bij de therapie. Bovendien zaagt de jonge man ook het hout, dat we ten bate van de stichting in de winter verkopen.
Herman van Hal uit Eede heeft vanaf het begin voor perfecte hooi en stro gezorgd. Daarnaast helpt hij met alle soorten machines bij praktische problemen. Een natte buitenbak en wateroverlast in de weiden zijn altijd weer een uitdaging voor hem.