Aanmelding

Via e-mail of telefoon neem je contact met Heike op. Er wordt een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking gemaakt. Indien gewenst volgen 2 sessies, dan een intake gesprek.

Afloop

De sessies zijn altijd individueel. Wanneer de cliënten nog heel jong zijn, niet zelfstandig kunnen zitten of grote angsten hebben is het ook mogelijk dat de therapeute achter hun op het paard zit.

In het begin wordt het paard samen geborsteld, opgetuigd en naar de loods of de buitenbak gebracht. Afhankelijk van de problematiek en de individuele doelstellingen wordt vanuit de grond gewerkt of op het paard gereden. Op het eind van een sessie wordt het paard weer afgezadeld en naar zijn stal terug gebracht.

Wanneer

Maandag en donderdag kunnen van 10 tot 15 uur afspraken in Baaigem, België doorgaan. Woensdag, vrijdag en zaterdag is Paard en Therapie in Aardenburg, Nederland actief.

Tarieven

  • individuele sessie kinderen ( 30 minuten) : € 20
  • sessie voor volwassenen (60 minuten): € 40
  • annulering: vanaf 10 dagen voor de afspraak 50 %, vanaf 24 uur vooraf 100 %.
  • instapgeld stichting vanaf 6 sessies indien mogelijk: eenmalig 25 euro
  • intakegesprek en oudergesprek (60 tot 90 minuten): 40 €
  • verslagen: € 25

Vergoeding

Er bestaan contracten met de Belgische ziekenfondsen. Meer informatie op de websites van de mutualiteiten. In Nederland bestaat er nog geen mogelijkheid voor vergoeding.

Infrastructuur

Er staan in Baaigem twee ruime binnenpisten en een grote buitenbak ter beschikking. In Aardenburg is een buitenbak aanwezig en zijn wandelingen in de natuur mogelijk.

Het opstijgen kan via een grote trap gebeuren. Deze is verplaatsbaar en het is mogelijk ze met een rolstoel te bereiken. Het minimum wat op fysiek vlak van de cliënt (behalve kleine kinderen) verwacht wordt, is dat hij met hulp deze trap kan bestijgen.