Paarden zijn nog altijd een centrale factor bij het werk. Tijdens de beeldvorming bieden ze bijzondere inzichten, die verder reiken en dieper gaan dan woorden. 

Binnen enkele seconden spiegelt een paard de intenties van een mens. Samen ga ik met jou als vader of moeder met behulp van gemakkelijke opdrachten op een spannende reis: aaien, borstelen, het paard een toertje leiden. Het doel zijn nieuwe vormen van contact, compassie, communicatie en ouderschap.

Je zoon of dochter ontmoet de prachtige dieren bij het borstelen, vanuit de rug achter en single, of met eenvoudige spelletjes vanuit de grond. Binnen enkele sessies heb ik een duidelijk beeld wat de grenzen maar vooral ook de mogelijkheden van je kind op fysisch, emotioneel, cognitief en sociaal vlak zijn.

Dorien is nog altijd het belangrijkste paard als het om het werken met de kinderen gaat. Vanuit haar stabiele rug kan je zoon of je dochter de wereld van boven verkennen, en zijn/haar eigen mogelijkheden op een speelse wijze ontdekken. Deze momenten zijn absoluut puur en laten me binnen enkele sessies zien wat het kind zelf kan en waar het hulp nodig heeft
Karana laat bij spelletjes vanuit de grond haar grote gevoeligheid en levendigheid zien. Knuffels en aaien zijn voor haar de mooiste beloning. Daarvoor staat ze graag stil. Ernaast is ze een indrukwekkend gevoelige partner bij de sessies met de ouders. Ze kan hun lichaamstaal en intenties in een mum van tijd ontrafelen en geeft er een zacht maar duidelijk antwoord op.
Bobby is een onstuimige stevige Haflinger. Hoe kan je aan hem duidelijk maar liefdevol grenzen stellen? Hoe blijf je in contact met hem? En hoe kan je als vader of moeder een kind met deze eigenschappen alleen of samen de weg wijzen? Bij de ontmoeting met Bobby mag je dit eens ervaren en trainen. Je zelfvertrouwen en intentie worden uitgedaagd.