Paarden zijn nog altijd een belangrijke factoor bij het werk. Tijdens de beeldvorming bieden ze diepgaande inzichten, die verder reiken en dieper gaan dan woorden. 

Binnen enkele seconden spiegelt een paard de intenties van een mens. Samen ga ik met de ouders op een speelse wijze op een spannende reis. Het doel zijn nieuwe vormen van contact, compassie, communicatie en ouderschap.

De kinderen en jongeren ontmoeten de prachtige dieren bij het borstelen, vanuit de rug achter en single, of met eenvoudige spelletjes vanuit de grond. Binnen enkele sessies heb ik een duidelijke beeld wat de grenzen maar vooral ook de mogelijkheden van een jongen of meisje op fysisch, emotioneel, cognitief en sociaal vlak zijn.

Dorien is nog altijd het belangrijkste paard als het om het werken met de kinderen gaat. Vanuit haar stabiele rug kan de jongen of het meisje de wereld van boven verkennen, en zijn/haar eigen mogelijkheden op een speelse wijze ontdekken. Deze momenten zijn absoluut puur en laten me in een mum van tijd zien wat het kind zelf kan en waar het hulp nodig heeft
Karana laat bij spelletjes vanuit de grond haar grote gevoeligheid en levendigheid zien. Knuffels en aaien zijn voor haar de mooiste beloning. Daarvoor staat ze graag stil. Ernaast is ze een indrukwekkende stabiele partner bij de sessies met de ouders. Ze kan hun lichaamstaal en intenties in een mum van tijd ontrafelen en geeft er een zachte maar duidelijke antwoord op.
Bobby is een onstuimige stevige Haflinger. Hoe kan je aan hem duidelijk maar liefdevol grenzen stellen? Hoe blijf je in contact met hem? En hoe kan je als vader of moeder een kind met deze eigenschappen alleen of samen de weg wijzen? Bij de ontmoeting met Bobby mag je dit eens ervaren en trainen. Je zelfvertrouwen en intentie worden uitgedaagd.