1 month ago

Paard en Therapie

Als je het gevoel hebt alles zit tegen, dan hou nog even vol. Dit is het moment wanneer het blad gaat draaien
(H.Beecher-Stowe)
...

View on Facebook

2 months ago

Paard en Therapie

Deze vraag wordt me vaak gesteld: Is éen sessie met de ouders en de paarden voldoende om te herkennen hoe zij snel en effectief een positieve invloed op de ontwikkeling van hun kind kunnen nemen?

Ja, het klopt wat ik in mijn laatste video verteld heb. De paarden plus mijn jarenlange ervaring, én mijn waarnemingen en intuïtie tijdens de sessies leiden ons direct naar de kern van het actuele probleem. Van daaruit kunnen we snel een effectieve strategie opstellen, die een positieve omtwikkeling stimuleerd.
...

View on Facebook

2 months ago

Paard en Therapie

Zo als beloofd: dit is het video over de sessies met de paarden. Voor dat het weer slechter werd heb ik er gisteren nog werk van gemaakt. ...

View on Facebook

3 months ago

Paard en Therapie

Mijn ervaringen ...

View on Facebook

5 months ago

Paard en Therapie

Wat heeft een chakra lezing eigenlijk met het therapeutisch paardrijden te maken?

De doelstelling aan de basis van Paard en Therapie was altijd de individuele groei van de jonge cliënten te stimuleren, zodat de kinderen de eigen persoonlijkheid ondanks alle problemen kunnen ontwikkelen en hun heel unieke pad kunnen volgen.

Erachter staat de overtuiging dat elk leven zijn specifieke waarde en doelstelling heeft. Elke kind heeft zijn omgeving iets op hoger niveau te ”vertellen”. De chakra lezingen helpen deze boodschap beter te ontvangen.

De resultaten zijn bijna altijd verbazingwekkend. Ze leveren simpele logische verklaringen voor bestaande problemen op, die anders raadselachtig blijken. Alleen door deze boodschappen zonder vooroordeel aan te nemen ontstaan al nieuwe openingen. De conflicten verzachten al door anders naar de zoon of dochter te kijken.

Je kan chakra lezingen ook buiten het crisisinterventie pakket aanvragen. Deze lezingen kunnen ook op afstand en via skype doorgaan. Buiten het algemene pakket zijn de kosten 95 €. Tot 1 oktober loopt een specifieke kennismaking actie voor 75 € per lezing. Voor meer informatie: paard-en-therapie@outlook.com of tel 0031 (0)653316047.
...

View on Facebook

10 months ago

Paard en Therapie

Gelijk wat je overkomt – het zijn allemaal kansen:

Je kind heeft een ontwikkelingsachterstand opgelopen, je meest belangrijke therapiepaard mankt of de moeder van een cliënt is helemaal niet eens met de aanpak van haar zoontje? Hoe maak je van deze problemen een vraagstuk dat je laat groeien en naar een gelukkiger leven leidt?

Ten eerste: je moet er een kans in willen zien. Jij bent de regisseur. Jij bepaald zelf hoe je naar de gebeurtenissen gaat kijken. Dit betekent jezelf regelmatig open stellen voor een nieuwe zichtwijze. Kijk eens vanuit een andere raam naar het “probleem” .

Van daar zou je misschien kunnen herkennen dat je kind met de ontwikkelingsachterstand je van jouw eigen prestatiedwang kan verlossen. Het mankende paard kan je naar een nieuwe vorm van helen en een hoger bewustzijn leiden en de “lastige” moeder leert je misschien beter te communiceren.

Dit zin maar enkele voorbeelden. De mogelijke variaties zijn zo taalrijk als er mensen zijn. Elke mens moet er zelf in deze proces zijn eigen richting vinden van binnen uit.

Dit helpt op de weg: Probeer eens vanuit afstand naar de situatie te kijken en observeer jezelf in deze context, wat neem je waar en wat voel je? Omdat in dit geval zijn gevoelens heel belangrijk. Zet alleen een volgende stap die goed en juist voor je aanvoelt. Vertrouw op een positieve ontwikkeling en concentreer je niet op een bepaalde resultaat.

Heb jij iets mee gemaakt wat eerst moeilijk en zwaar leek maar uiteindelijk voor een ontwikkeling zorgde, die je heel blijk maakt? Laat het ons weten!
...

View on Facebook

12 months ago

Paard en Therapie

Het ijs is op sommige plaatsen zo dun dat het bijna breekt. Er wordt een adelaar gestuurd. Hij leidt de mens, gedragen door een paard, uit de donkere grot naar het licht.

De jonge artiste Akiane Kramarik werd als kind al wereldberoemd. Dit kunstwerk noemde ze “The messenger”.

Het paard werd door haar als loyale partner van de mens beschreven. De adelaar wijst als bode van de kosmos de weg.

Ik wens jij/jullie voor 2018 een loyale vriend, een duidelijke spirituele leiding en de moed vooruit te gaan in alle omstandigheden! Veel succes!

Voor meer informatie: www.google.nl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwj9tfbjlrnYAhWDCs...)
...

View on Facebook

12 months ago

Paard en Therapie

Elke leeftijd heeft zijn charmes – ook bij het therapeutisch paard rijden. Hier een kleine leidraad voor ouders, begeleiders en beginnende professionals: 1drv.ms/b/s!AmrI4_ZZcFGCi28i3AB9gPqswpj3
pedagogie# kinderen# jongeren# paarden# therapie
...

View on Facebook