1 month ago

Paard en Therapie

Mijn ervaringen ...

View on Facebook

3 months ago

Paard en Therapie

Wat heeft een chakra lezing eigenlijk met het therapeutisch paardrijden te maken?

De doelstelling aan de basis van Paard en Therapie was altijd de individuele groei van de jonge cliënten te stimuleren, zodat de kinderen de eigen persoonlijkheid ondanks alle problemen kunnen ontwikkelen en hun heel unieke pad kunnen volgen.

Erachter staat de overtuiging dat elk leven zijn specifieke waarde en doelstelling heeft. Elke kind heeft zijn omgeving iets op hoger niveau te ”vertellen”. De chakra lezingen helpen deze boodschap beter te ontvangen.

De resultaten zijn bijna altijd verbazingwekkend. Ze leveren simpele logische verklaringen voor bestaande problemen op, die anders raadselachtig blijken. Alleen door deze boodschappen zonder vooroordeel aan te nemen ontstaan al nieuwe openingen. De conflicten verzachten al door anders naar de zoon of dochter te kijken.

Je kan chakra lezingen ook buiten het crisisinterventie pakket aanvragen. Deze lezingen kunnen ook op afstand en via skype doorgaan. Buiten het algemene pakket zijn de kosten 95 €. Tot 1 oktober loopt een specifieke kennismaking actie voor 75 € per lezing. Voor meer informatie: paard-en-therapie@outlook.com of tel 0031 (0)653316047.
...

View on Facebook

8 months ago

Paard en Therapie

Gelijk wat je overkomt – het zijn allemaal kansen:

Je kind heeft een ontwikkelingsachterstand opgelopen, je meest belangrijke therapiepaard mankt of de moeder van een cliënt is helemaal niet eens met de aanpak van haar zoontje? Hoe maak je van deze problemen een vraagstuk dat je laat groeien en naar een gelukkiger leven leidt?

Ten eerste: je moet er een kans in willen zien. Jij bent de regisseur. Jij bepaald zelf hoe je naar de gebeurtenissen gaat kijken. Dit betekent jezelf regelmatig open stellen voor een nieuwe zichtwijze. Kijk eens vanuit een andere raam naar het “probleem” .

Van daar zou je misschien kunnen herkennen dat je kind met de ontwikkelingsachterstand je van jouw eigen prestatiedwang kan verlossen. Het mankende paard kan je naar een nieuwe vorm van helen en een hoger bewustzijn leiden en de “lastige” moeder leert je misschien beter te communiceren.

Dit zin maar enkele voorbeelden. De mogelijke variaties zijn zo taalrijk als er mensen zijn. Elke mens moet er zelf in deze proces zijn eigen richting vinden van binnen uit.

Dit helpt op de weg: Probeer eens vanuit afstand naar de situatie te kijken en observeer jezelf in deze context, wat neem je waar en wat voel je? Omdat in dit geval zijn gevoelens heel belangrijk. Zet alleen een volgende stap die goed en juist voor je aanvoelt. Vertrouw op een positieve ontwikkeling en concentreer je niet op een bepaalde resultaat.

Heb jij iets mee gemaakt wat eerst moeilijk en zwaar leek maar uiteindelijk voor een ontwikkeling zorgde, die je heel blijk maakt? Laat het ons weten!
...

View on Facebook

10 months ago

Paard en Therapie

Het ijs is op sommige plaatsen zo dun dat het bijna breekt. Er wordt een adelaar gestuurd. Hij leidt de mens, gedragen door een paard, uit de donkere grot naar het licht.

De jonge artiste Akiane Kramarik werd als kind al wereldberoemd. Dit kunstwerk noemde ze “The messenger”.

Het paard werd door haar als loyale partner van de mens beschreven. De adelaar wijst als bode van de kosmos de weg.

Ik wens jij/jullie voor 2018 een loyale vriend, een duidelijke spirituele leiding en de moed vooruit te gaan in alle omstandigheden! Veel succes!

Voor meer informatie: www.google.nl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwj9tfbjlrnYAhWDCs...)
...

View on Facebook

10 months ago

Paard en Therapie

Elke leeftijd heeft zijn charmes – ook bij het therapeutisch paard rijden. Hier een kleine leidraad voor ouders, begeleiders en beginnende professionals: 1drv.ms/b/s!AmrI4_ZZcFGCi28i3AB9gPqswpj3
pedagogie# kinderen# jongeren# paarden# therapie
...

View on Facebook

10 months ago

Paard en Therapie

“Leren opvoeden met behulp van paarden” is het eerste pdf bestand, die ik voor jullie op deze pagina zet. In de afgelopen jaren was het een belangrijke aanbod van Paard en Therapie voor ouders, opvoeders en begeleiders.

Deze workshop bestond uit 2 dagdelen. Bij het programma hoorden praktische oefeningen met de paarden.

Zo als jullie in het begin kunnen lezen is dit bestand alleen voor het persoonlijke gebruik bedoeld.

Ik heb deze workshops altijd als heel boeiend en effectief ervaren. Dus veel plezier ermee!

Dit is de link (ik hoop het werkt)

1drv.ms/b/s!AmrI4_ZZcFGCi2KDXhOWul0s5G4T
...

View on Facebook

10 months ago

Paard en Therapie

Een fenomeen van mijn afgelopen werkjaar waren cliënten bij die de problemen binnen de familie hoog op liepen tot aan de waanhoop toe. Het waren allemaal cliënten in de late tienerjaren.

Opvallend was dat deze jongeren tijdens de sessies heel snel kalmeerden en ik geen enkel probleem in het contact met hun had. Zo gezien kon ik deze problemen ook niet tijdens een sessie oplossen. Ik had het gevoel dat ik een schakel in deze proces kon zijn en bood crisisinterventie aan.

Het waren allemaal ouders, die al familieopstellingen en een of twee workshops bij mij achter de rug hadden. Er was een duidelijke bewustzijn dat de uitschietende reacties van hun kinderen in verband stonden met hun eigen “beperkingen”.

Ik bood bijkomend een chakra lezing bij hun kind aan om achter de behoeftes en wensen te komen, die blijkbaar binnen de familie geen herkenning/vervulling konden vinden. Aansluitend werd samen bekeken hoe de behoeftes en wensen van de adolescenten gerealiseerd konden worden.

De puberteit is al bij kinderen zonder duidelijke ontwikkelings-stoornis een uitdaging voor alle betrokkenen. Wanneer het kind zich in beperkte mate kan uiten en niet kan deel nemen aan het gewenste maatschappelijke aanbod wordt deze proces nog ingewikkelder.

De resultaten waren meer dan bemoedigend. Na enkele weken ontstond er telkens een tot nu toe niet gekende vrede in de families. Iedereen die betrokken was bij het proces had nieuwe richtingen in zijn leven ontdekt.

Dus dit is wat een chakra lezingen van je kind voor je als ouder kan bieden: meer begrip, compassie en tevredenheid.
...

View on Facebook

11 months ago

Paard en Therapie

Ik blijf even nog bij het thema chacra’s lezen. Wat zou het voor je als ouder of therapeut/e nog kunnen betekenen?

Enkele mogelijkheden: Wanneer het je als therapeut/e lukt op deze manier te communiceren zal het paard je kunnen duidelijk maken wat het in zijn houding/ training/ contact met je mist. Ook kan je ervaren of het een therapiepaard wil zijn en indien ja, hoe intens mag het werk dan zijn?

Ik kreeg er verrassende antwoorden op. Karana bv ziet het zitten wanneer het geen dagelijkse routine wordt. Bobby wil het graag speels hebben. De sessie mag voor hem niet saai worden. Dorien heeft graag “gediend” en altijd van de rustige doorlopende aandacht genoten maar vind het nu genoeg.

Arin wil het heel uitzonderlijk doen en dan doet hij het alleen maar voor mij. Ik ben en was zijn taak: hij daagt mij uit, stimuleert mijn groei en wijst me altijd weer genadeloos op mijn zwakke plekken. En inderdaad: ik heb Arin ooit niet als therapiepaard gekocht. Ik heb hem voor mezelf gekozen.

Heeft er iemand soortgelijke ervaringen, vragen, bedenkingen of vernieuwende ideeën ? Laat het ons weten.

Morgen zal ik het over de chakra werking met kinderen hebben.
...

View on Facebook